Hier en nu - Neeltje Rietveld

Het boek 'Hier en Nu' - God ontmoeten in je dagelijks leven is verschenen! Het is geschreven door Neeltje Rietveld en bevat (hoewel helaas niet vermeld in het boek) illustraties van onze dochter Anne Born, student aan ArtEZ, de Kunstacademie in Zwolle.

'Wat zou het geweldig zijn als Jezus echt bij ons aan de keukentafel kwam zitten om een kop thee met ons te drinken en de week door te nemen. Maar zo ervaren wij het geloof meestal niet. Als we stil worden, is het vaak moeilijk om de Bijbel te verbinden met ons drukke bestaan", vermeldt de cover van dit prachtig vormgegeven boek.

'En zelfs ├íls je stilstaat', zo staat er in de inleiding, 'als je ruimte vindt om de stilte te zoeken, dan blijkt hoe moeilijk het is om de Bijbel te verbinden met dat drukke bestaan. De verhalen staan soms zo ver van je af. En ook je beleving in de kerk of je ervaring tijdens een retraite blijven op een afstand van het hier en nu. Heeft dat echt iets te maken met jouw werkelijkheid; jouw keuken, jouw bakfiets, jouw agenda? Het lijken verschillende werelden te zijn; je geloof en je dagelijks leven'.

Dit werkboek - want dat is het - wil helpen om midden in de drukte van het leven je aandacht te richten op God. Het boek bestaat uit zeven thema's en in die thema's staan zeven ontmoetingen met Jezus centraal. Je kunt vervolgens vijf dagen lang op vijf verschillende manieren aan de slag met hetzelfde Bijbelgedeelte.
De thema's van het boek zijn: Jezus komt in ons hier en nu, Hier en nu, in je huis, Hier en nu, in je werk, Hier en nu, in je zorgen, Hier en nu, in je relaties, Hier en nu, in je doen en laten, Hier en nu, in je geloof. 
Elk thema heeft een vaste structuur en het boek bevat veel passende foto's met bijbelteksten, citaten, liedteksten en gedichten die je aan het denken zetten.

Graag deel ik een aantal illustraties van Anne uit het boek:Neeltje Rietveld is auteur en redacteur. Ze schrijft onder meer voor opvoedmagazine Jente en voor de methode Kind op zondag.

Persoonlijke noot: Hoewel het grootste gedeelte van het boek  mij aanspreekt, heb ik persoonlijk niet zoveel met het hoofdstuk 'iconen' en alles wat daarover geschreven is. Misschien kom jij ook wel bepaalde verwerkingsvormen tegen in het boek die niet bij jou of jouw geloofsbeleving passen. Voel je vrij om deze opdrachten over te slaan en richt je op de gedeelten waar jij wel iets mee kunt!


Reacties

 1. ziet er mooi uit, ga ik dinsdag eens even bekijken in de winkel als ik daar toch ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er mooi uit zeg, maar hoe kan dat nou dat de naam van de illustrator niet wordt genoemd, dat is echt raar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat was het ook. Anne heeft het nagevraagd, het was een fout! Hopelijk gaat het met een tweede druk wel goed.

   Verwijderen
 3. Prachtig boek. Heb het cadeau gekregen en ik vind het heerlijk om s ochtends mee bezig te zijn. Het heeft me veel gebracht: rust, richting en vertrouwen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Heb je opmerkingen of aanvullingen? Laat gerust een reactie achter!
Je reactie wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.