Ons moeder zei altijd...

'Ik zorg da’ we niet arm bin, en mien vrouw zorgt da’ we niet riek worden', was een uitspraak die mijn opa deed in zijn jonge jaren. Zelfs nu wordt deze uitspraak nog wel eens aangehaald door mijn ouders.

Waarschijnlijk ken jij er ook wel een aantal. Levenslessen die je moeder - of vader, oma of opa - je vaak tot in den treure meegaf. Sommige belerend, andere net heel spits of grappig. In 2015 is al eens een boek verschenen met deze uitspraken maar ook schrijver, taalminnaar en radiopresentator Jan Hautekiet is op zoek naar pittige, rake en mooie levenswijsheden. Daarvoor doet hij een beroep op het publiek om de volkswijsheden te delen waarmee zij zijn grootgebracht.

Zou je het leuk vinden als jouw wijsheid een nieuw leven krijgt? Graaf dan in je geheugen, praat met vrienden en familie en laat Jan weten met welke spreuken je bent grootgebracht. Hij bundelt de inzendingen in het boek Ons moeder zei altijd.

Uitgeverij Thomas Rap hoopt in het voorjaar van 2017 het boek uit te brengen. 

Alle uitspraken worden verzameld op www.onsmoederzeialtijd.be. Iedereen kan zich tot 15 oktober 2016 op deze website melden. Je maakt bovendien kans om het boek te winnen!


Reacties